Het is al eventjes (ok understatement: al heel lang) geleden dat ik nog eens een snel receptje op de blog plaatste maar intussen heb ik er terug eentje (hier vind je de eerste en de tweede terug):
Hoe het heet, dat weet ik eigenlijk niet want het is een mix van vanalles ;-) maar laten we het macaroni met een extraatje noemen
Benodigdheden:
- macaroni (of andere pasta als je dat liever hebt)
- kaas
- melk
- boter
- vloeiende bloem
- erwtjes
- hamreepjes
- hazelnoten
Kook de erwtjes eventjes gaar (ik neem altijd diepvrieserwtjes omdat die knapperiger zijn) en plet de hazelnoten in kleine stukjes (in een plastic zakje met de deegrol erover is vrij efficiënt).
Kook ook de pasta gaar en maak intussen kaassaus, als je het nog sneller wilt dan kan je ook met mascarpone werken ipv kaassaus.
Voeg de pasta, erwtjes, saus, hazelnoten en hamreepjes samen en laat nog eventjes op het vuur staan tot alles warm is.
Dat is het eigenlijk ;-). Ook deze keer voegde ik geen hoeveelheden toe omdat ik het op het gevoel doe en afhankelijk van wat er in huis is.
Een ander snel receptje dat ik momenteel graag gebruik is dit voor hartige muffins van bij Nononsonsmons, je vindt het hier.
En het was echt lekker, dat mag je nog meer maken.
BeantwoordenVerwijderen